eiken tafels

Eiken tafels
afwerken

Eiken tafels afwerken

Onze eiken tafel liggen onbehandeld op voorraad. U kunt hierdoor uw eigen kleur en afwerking (olie, lak, hardwaxolie) kiezen.

Naast de olie, lak of hardwax afwerking, kan de tafel ook gerookt worden. Bij roken wordt de kleur grijs/bruiner, daarna kan er een afwerking van uw keuze overheen worden aangebracht.

Een andere mogelijkheid is om de tafel dekkend te laten spuiten in de kleur naar uw keuze. De meest gekozen kleuren hierbij zijn wit en zwart.

Naast dat u de tafel in 1 kleur kunt afwerken is het ook mogelijk om de poten een andere kleur te geven dan het blad, zoals witte poten

Alle afwerkingen kunnen in onze eigen werkplaats worden aangebracht, hierdoor is de tafel snel te leveren.eiken tafel met witte poten

Optionele andere afwerkingen:

Roken

De tafel kan ook gerookt worden. Door het roken veranderd de basiskleur van het hout, het wordt grijs/bruin van kleur. Daarna kan er lak of olie overheen worden aagebracht.

Bij het roken gaat de tafel in een kamer met amoniak. Door de dampen van de amoniak wordt de kleur donkerder, hoelanger het in de kamer staat, hoe donkerder het wordt.

Door het roken komen de kleurverschillen meer naar voren.

gerookte eiken tafel

Dekkend Spuiten van de hele tafel

De tafel kan ook dekkend in een kleur worden gespoten. Veel gekozen kleuren hierbij zijn wit en zwart.

Deze afwerking kan in onze werkplaats worden aangebracht. Het is moeilijk om dit zelf aan te brengen.


dekkend wit eiken tafel

Poten van de tafel in een andere kleur

Het is ook mogelijk om de poten van de tafel in een andere kleur te laten behandelen, zoals bijvoorbeeld wit of zwart.

Deze afwerking dient ook in onze werkplaats worden aangebracht. Bij het spuiten kan de kleur dekkend en geleidelijk worden aangebracht.

Witte poten is helemaal de trend van nu, in veel landelijke interichtingen kunt u deze bewerking voor eiken tafels vinden.

witte poten eiken tafel